De iPad is tegenwoordig razend populair en steeds brengt Apple weer nieuwe producten op de markt. In dit artikel zal ik de verschillen van de iPad 3 en de iPad 2 op een rijtje zetten zodat voor jou duidelijk wordt wat Apple allemaal verbeterd heeft in dit opzicht.

– Ten eerste het verschil van de display. De new iPad heeft een HD-display met hogere resolutie (2.048 x 1.536 pixels). De iPad2 heeft slechts een resolutie van 1024 x 768 pixels. Een groot verschil dus! Even om dit eerste punt te verduidelijken, het scherm van de iPad3 is er een stuk op vooruit gegaan in vergelijking met de iPad 2.

Kwaliteit beeldscherm The New iPad

– Ten tweede is het besturingssysteem verandert. De iPad 2 heeft een besturingssysteem van iOs 5, en de iPad 3 heeft een besturingssysteem van iOs 5.1. Dit is geen enorm verschil, maar toch een verbetering wat ook zeker verwacht mag worden van een merk als Apple. Bij de nieuwste iPad kan je door dit besturingssysteem je e-mails en sms’jes inspreken!
– Ten derde is er qua geheugen bij de nieuwe iPad en de iPad2 geen verschil. Je kunt beide soorten in verschillende vormen qua geheugen kopen. Daarbij heb je keus uit 16 Gb, 32 Gb of 64 Gb. Hoe meer geheugen, hoe hoger de prijs dan ook zal zijn.

iPad Chip A5X

– Ten vierde is de nieuwe processor het grootste verschil tussen deze 2 apparaten. De nieuwste iPad is voorzien van een dual-core Apple A5X-processor, wat zorgt voor nog betere prestaties en wat past bij het hoge resolutie scherm.

The New iPad

De apparaten zijn beide voorzien van een camera aan de voorkant waarmee je kan video chatten en leuke filmpjes mee kan opnemen in goede kwaliteit. Het verschil hierbij is dat bij de nieuwste de camera 5 megapixels heeft en de iPad2 slechts 1 megapixel. Een groot verschil dus met een veel betere kwaliteit van de foto’s tot gevolg.

Als je kijkt naar de hoogte, breedte en dikte zie je amper verschil. De nieuwste iPad is 0,6 millimeter dikker dan de iPad2, maar qua hoogte en breedte is er geen verschil. Het scherm is nog steeds even groot. Uiterlijk zie je geen duidelijke verschillen, maar ‘onder de motorkap’ is de The New iPad een grote vooruitgang op de iPad 2!

Meer informatie over de vergelijking van beide typen iPads is ook te vinden op de Apple website.

[clear] [hr]