SPAM SMS is NIET van iPad.nl afkomstig

Sinds gisteren (donderdag 11 oktober 2012) hebben een groot aantal mensen ons gemaild over een bericht dat zij via SMS hebben ontvangen.
Het betreft onderstaande boodschap. Zie screenshot.

Deze ontvangers denken dat wij iets met deze actie te maken hebben. Niets is echter minder waar. De medewerkers van iPad.nl hebben een grote hekel aan het ongevraagd ontvangen van e-mails of SMS-jes. Die zullen wij zelf dan ook zeker niet ongevraagd versturen.

Wij hebben dus niets met deze actie te maken. De boodschap wordt verstuurd vanaf het subdomein ipad.nl onder het hoofddomein rc9.cc (= domeinnaam). Dit kan iedereen binnen zijn eigen domein instellen. Het lijkt nu enigszins of ipad.nl iets met de actie te maken heeft, maar de eigenaar van het domein maakt gebruik van de domeinnaam RC9.cc. CC is de extensie (.TLD) van Columbia. Een check bij Domaintools.com (zie http://whois.domaintools.com/rc9.cc) levert weinig op. Het domein is geregistreerd via Namecheap.com en de naam en adresgegevens van de registrant wordt via de WhoisGuard service verdoezeld. Als je er al tegen zouden kunnen optreden dan loopt hier ons spoor dood. Eventueel is er nog iets mogelijks via de adverteerders waar je uitkomt door de links in het mailtje/SMS’je te volgen. Maar ik ga er geen tijd meer aan besteden.

Domeinnaam gegevens: RC9.cc

Wij weten niet zeker of het hier om oplichterij gaat, maar het lijkt er op het eerste gezicht wel op. Anders stuur je niet vanaf een Comlumbiaans domein SMS-jes/e-mails naar Nederlanders. Daarnaast is dit in ieder geval compleet ongevraagd. Het betreft hier dus sowieso SPAM. De SPAM leidt je naar een pagina waar je een enquĂȘte moet invullen. Daar ontvangt de eigenaar van de domeinnaam waarschijnlijk een vergoeding voor.

Ons advies is gewoon negeren en weggooien (deleten) dit mailtje/SMS-je. Zonde van de tijd. Wanneer je er eventueel iets aan wilt doen neem dan bijvoorbeeld met een partij als TROS RADAR (www.trosradar.nl) contact op. Wellicht kunnen zij er een onderwerp aan wijden om mensen voor te lichten niet te vertrouwen op e-mails of SMS-jes die te mooi klinken om waar te zijn.

Marc
iPad.nl